Preşedinţia Senatului, "esenţială" pentru Opoziţie

Preşedintele PC, Daniela Constantin le reaminteşte colegilor din PSD că disputele interne nu fac altceva decât să erodeze şi să slăbească forţa pe care o are Opoziţia, în momentul de faţă.

Adăugat: 12 Decembrie 2010
Ultima actualizare:12 Decembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Partidului Conservator , Daniel Constantin, a declarat că speră că afirmaţiile liderului PSD Liviu Dragnea despre o analiză ce urmează a fi făcută în legătură cu importanţa funcţiei de preşedinte al Senatului pentru opoziţie sunt doar "o exprimare nefericită".


Constantin afirmă, într-un comunicat de presă că  funcţia de preşedinte al Senatului este esenţială pentru opoziţie.


"Partidul Conservator le reaminteşte colegilor din PSD că negocierile pentru o opoziţie unită, precum şi adoptarea unor poziţii unitare în faţa acţiunilor regretabile ale actualei puteri, sunt singurele lucruri care, într-adevăr, ar trebui să existe pe agenda politică actuală, iar disputele interne nu fac altceva decât să erodeze şi să slăbească forţa pe care o are Opoziţia, în momentul de faţă", se arată în comunicatul PC."Partenerii noştri din opoziţie ştiu, sau, cel puţin, declară că ştiu, că unitatea în interiorul opoziţiei este capitală în lupta pe care o ducem împotriva lui Traian Băsescu şi a Guvernului pe care îl manipulează", a declarat Constantin.


Liderul PC a făcut referire şi la declaraţiile secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, care, potrivit comunicatului, a afirmat că va analiza dacă funcţia de preşedinte al Senatului este importantă pentru opoziţie.


"Ne place să credem că afirmaţiile domnului Dragnea, care a spus că va analiza această chestiune în numele opoziţiei, reperezintă doar o exprimare nefericită. Nu poţi expune un punct de vedere al unui grup, fără să-i fi întrebat pe ceilalţi membri ai grupului. Însă atunci când ne va consulta, şi sperăm să o facă, îi vom răspunde că noi considerăm această funcţie una esenţială, pe care Opoziţia nu-şi permite să o piardă", a explicat Daniel Constantin.


În comunicat se mai arată că Partidul Conservator consideră regretabile discuţiile din interiorul PSD care îl vizează pe preşedintele Senatului, Mircea Geoană.


"Însă acestea ar trebui să fie strict problema PSD, fără să se extindă şi mai încolo de graniţele acestui partid", precizează PC.


"Am auzit, în ultimele zile, tot felul de nume, nu neaparat din interiorul PSD, care fac obiectul disputelor interne ale acestui partid. Partidul Conservator refuză să fie amestecat în astfel de dispute, iar liderii PSD trebuie să înţeleagă că problemele pe care le au unii cu alţii se rezovă intern, fără să amestece pe alţii", a adăugat Daniel Constantin.


Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Braşov, că fostul lider social-democrat Mircea Geoană "a ratat o şansă uriaşă să tacă", că în ochii lui acesta s-a descalificat definitiv şi nu a exclus posibilitatea ca Geoană să fie schimbat de la conducerea Senatului.


"Mircea Geoană a ratat o şansă uriaşă să tacă. Pentru mine, personal, este o mare dezamăgire. Am aflat de la domnul Mircea Geoană că dumnealui s-a dus să fure subiectele de la examen şi cred că prin ceea ce a făcut şi atunci şi mai ales prin ceea ce a făcut zilele trecute şi-a bătut joc de întreg partidul. În ochii mei, şi o spun cu mare părere de rău pentru că este un om lângă care am stat mulţi ani şi pentru care am muncit enorm de mult, în ochii mei s-a descalificat definitiv. Ce va face de aici înainte, pe mine personal nu mă mai interesează", a spus Dragnea.

Dragnea a precizat că în perioada următoare PSD va lua o măsură în ceea ce-l priveşte pe Geoană şi că nu exclude nicio variantă, inclusiv cea a schimbării de la conducerea Senatului.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
12 Decembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza