Preşedinţia României la Consiliul UE "nu reprezintă un instrument de luptă politică internă"

Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene nu reprezintă un instrument de luptă politică internă, se precizează într-o declarație publică.

Adăugat: 30 Decembrie 2018
Ultima actualizare:31 Decembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene este un proiect de anvergură europeană şi nu reprezintă un instrument de luptă politică internă, se arată într-o declaraţie comună publicată astăzi, a ministrului de externe, Teodor Meleşcanu, şi a ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba.

Cei doi oficiali precizează că eforturile instituţionale angrenate pe parcursul preşedinţiei Românei la Consiliul Uniunii Europene au fost şi se menţin orientate către dezvoltarea şi consolidarea proiectului european, atât din perspectiva viziunii politice externe, cât şi din punct de vedere tehnic.

Miniştrii Teodor Meleşcanu şi George Ciamba subliniază că exercitarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene reprezintă un proiect de ţară şi european major. Reacţia celor doi miniştri vine după ce preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat într-un interviu că, deşi România este foarte bine pregătită tehnic pentru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, Guvernul de la Bucureşti nu înţelege pe deplin ce înseamnă să conducă blocul comunitar timp de 6 luni, precizează redactorul nostru Carmen Gavrilă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Decembrie 2018
Ultima actualizare:
31 Decembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza