Preşedintele va relua consultările pe votul prin corespondenţă

Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus românilor de la Milano că este nemulţumit de felul cum evoluează tema votului prin corespondenţă şi a anunţat consultări pe această temă cu partidele.

Adăugat: 15 Mai 2015
Ultima actualizare:15 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Preşedintele Klaus Iohannis la expoziţia de la Milano. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat la Milano că va relua consultările cu partidele parlamentare pe tema votului prin corespondenţă.

El a spus că nu e mulţumit de felul în care evoluează acest proiect legislativ şi le-a promis românilor din nordul Italiei că nu va abandona acestă temă.

"Se bate pasul pe loc. Voi discuta cu partidele politice din nou şi o voi face de atâtea ori cât este nevoie pentru a mişca acest proiect important şi pentru dumneavoastră şi pentru mine şi pentru toţi alegătorii", a spus Klaus Iohannis.

La alegerile din noiembrie aproape 90% dintre românii din Peninsulă l-au votat pe Klaus Iohannis, iar prezenţa a fost numeroasă şi la întâlnirea de ieri, unde peste 300 de persoane au venit să-l vadă pe preşedintele ţării.

El le-a mai transmis că e conştient că au aşteptări mari de la şeful statului.

Corespondenta RRA, Elena Postelnicu a vorbit despre aceste aşteptări cu câtiva dintre cei prezenţi. 

"Noi avem nevoie de un singur lucru, de proiecte pentru întoarcerea noastră acasă", a spus Cătălin Mustăţea, consilier local în primăria din Villafranca di Verona, născut în Sibiu, stabilit de de 12 ani în Italia.

"Mă numesc Sanda Rădulescu, sunt din Bucureşti, sunt de 24 de ani în Italia. Aş putea spune că dacă în România s-ar aranja un pic treburile, cred că mulţi români s-ar întoarce în ţară, pentru că sunt foarte mulţi care suferă că stau departe", a susţinut Sanda Rădulescu.

"Sunt părintele Traian Dasman, primul preot al Comunităţii Ortodoxe Române din Italia şi în numele creştinilor, ţinem să spunem că suntem foarte mulţumiţi de această vizită. Primul preşedinte pe care l-am văzut aici, la Milano", a susţinut  părintele Traian Dasman. 

Klaus Iohannis a vizitat la Milano pavilionul României la Expoziţia Universală, despre care şeful statului a avut numai cuvinte de laudă.

Astăzi, preşedintele Iohannis are programată o vizita oficială la Vatican, unde se va întalni cu Papa Francisc, pe care îl va invita sa vină în România.Autor:
Elena Postelnicu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
15 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza