Preşedintele suspendat recomandă susţinătorilor să nu vină la vot

Într-un interviu la Radio România Actualităţi, Traian Băsescu a precizat că va merge la vot pentru că este preşedinte, dar recomandă susţinătorilor să nu participe la referendum.

Adăugat: 25 Iulie 2012
Ultima actualizare:25 Iulie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, susţine că în cazul în care referendumul va fi invalidat din cauza prezenţei la vot sub pragul legal, dar votul popular îi va fi defavorabil, nu va putea abandona ţara într-o situaţie de criză.

Traian Băsescu spune că se va supune hotărârii Curţii Constituţionale, singura instituţie care poate decide asupra mandatului preşedintelui.

Preşedintele suspendat a vorbit, din nou, despre o lovitură de stat, dar a nuanţat şi a spus că aceasta a fost făcută sub "aparenţă democratică".

"Decredibilizarea externă a României şi faptul că partenerii internaţionali nu au încredere în preşedintele interimar şi în premierul Victor Ponta ar putea determina suspendarea plăţilor din fonduri europene destinate programelor din domeniul agriculturii", a mai avertizat preşedintele suspendat.

Traian Băsescu le-a recomandat susţinătorilor săi ca duminică să nu se prezinte la vot, dar a spus că el va merge să voteze întrucât este preşedintele.

În interviul acordat, miercuri, postului public de radio, Traian Băsescu a recunoscut că "erau destule" lucruri pe care putea să le facă mai bine, dar a accentuat ideea "că a fost un preşedinte care şi-a orientat ţara pe o anumită direcţie, pe direcţia Vest, cu o puternică relaţie cu SUA".

"Cu certitudine că sunt destule pe care puteam să le spun mai bine, puteam să le fac mai bine, dar nu am avut pretenţia că sunt un preşedinte perfect. Am fost însă un preşedinte care şi-a orientat ţara pe o anumită direcţie, pe direcţia Vest, cu o puternică relaţie cu SUA în interiorul NATO şi cu o muncă extraordinară de a clădi încredere în statul român timp de opt ani, cât am reprezentat ţara în Consiliul European" a spus el.

Traian Băsescu a acuzat noua putere că a decrebilizat ţara "mai mult decat au făcut-o minerii în '90".Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Iulie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza