Preşedintele Senatului se consideră nevinovat în dosarul retrocedărilor ilegale

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost audiat, astăzi, la Instanţa Supremă.

Adăugat: 11 Aprilie 2017
Ultima actualizare:11 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului- foto arhivă
trimite pe mail

Tăriceanu este cercetat pentru că ar fi minţit în declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa.

La ieşirea de la audieri, Călin Popescu-Tăriceanu i-a acuzat pe procurorii anticorupţie că au făcut presiuni asupra altor persoane pentru a depune mărturie împotriva sa.

El a mai spus că se consideră nevinovat.

"Cred că am demonstrat suficient de clar că aceste acuzaţii nu se susţin, sunt practic nişte supoziţii, nişte speculaţii, care nu au niciun fel de fundament real. Sigur că procesul îşi urmează cursul, vor fi audiaţi şi alţi martori din dosar, ceea ce cred că este necesar pentru a putea lămuri toate aspectele care sunt incriminate în acest dosar, toate acuzaţiile care mi se aduc", a declarat Tăriceanu

În dosarul retrocedărilor ilegale sunt judecaţi Prinţul Paul, omul de afaceri Remus Truică, consultantul politic israelian Tal Silberstein şi jurnalistul Dan Andronic.

Acesta din urmă a fost pus sub urmărire penală astăzi de procurorii DNA şi într-un alt dosar, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, în legătură cu finanţarea campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza