Preşedintele Senatului Olandei: România este aproape de aderarea la Schengen

Preşedintele Senatului Olandei, Fred de Graaf, avertizează că aderarea României la Spaţiul Schengen presupune ca justiţia română să fie la nivelul regulilor europene în domeniu.

Adăugat: 22 Februarie 2013
Ultima actualizare:22 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Oficialul olandez a transmis acest mesaj în contextul vizitei pe care acesta o întreprinde în ţara noastră la invitaţia preşedintelui Senatului României, Crin Antonescu.

Fred de Graaf  consideră că pentru a obţine rezultate, majorităţile parlamentare din România şi Olanda trebuie să pună presiune asupra guvernelor.

Acesta a mai spus că este optimist că România nu este departe de momentul aderării şi a subliniat importanţa pe care o au  aplicarea "Codului civil, Codul penal şi toate celelalte", în realizarea acestui deziderat.

"Aveţi nevoie de anumite instrumente în procesul de aderare la Schengen, vorbesc de Codul civil, Codul penal şi toate celelalte, care duc la o situaţie destul de complexă. Sunt convins, pe baza informaţiilor primite, că România este aproape de acest punct şi sperăm că acest lucru se va realiza în curând. Este important, mai ales în situaţia dificilă economică şi politică din regiune, din Europa, ca forţele să fie puse în comun", opinează reprezentantul Senatului olandez.

Preşedintele Senatului olandez a mai subliniat că diferenţa de opinii dintre România şi Olanda din ultimii ani nu a fost cu privire la scopul final al aderării la Schengen, ci la momentul aderării şi nivelul de pregătire al ţării noastre

"Este important de asemenea să ţinem cont şi de faptul următor: că diferenţa de opinie nu priveşte rezultatul final care trebuie atins. Aici suntem cu toţii de acord, dar mai trebuie discutat cu privire la stadiul, la pregătire, dacă vă aflaţi aproape sau nu de acest punct. Sunt importante şi relaţiile interparlamentare, pentru că vrem să abordăm rapid aceste subiecte, dar şi alte subiecte la fel de importante pentru relaţiile noastre", a spus Fred de Graaf.

Preşedintele Senatului Olandei a mulţumit României pentru "primirea atâtor investitori din Regatul Ţărilor de Jos" şi a apreciat că ţara noastră "are un potenţial enorm".

"Mulţumesc ţării dumneavoastră pentru primirea atâtor investitori din Regatul Ţărilor de Jos. Este o ocazie de a dezvolta şi mai mult ţara, situaţia din această ţară şi cum, am spus, România deţine un potenţial enorm. Este o plăcere să se dezvolte, să continuăm relaţiile şi în viitorul apropiat şi mai îndepărtat, pentru a ajunge la rezultate încă şi mai bune decât cele de astăzi", a mai spus Fred de Graaf.

Preşedintele Senatului olandez, Fred de Graaf, efectuează o vizită de trei zile la Bucureşti, la invitaţia omologului său, Crin Antonescu.
 Autor:
Nucu Jalea
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza