Preşedintele Senatului crede că o moţiune de cenzură nu are şanse de reuşită

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că, în Parlament, Guvernul dispune de o puternică majoritate şi nu crede că opoziţia ar putea avea succes cu o moţiune de cenzură.

Adăugat: 12 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:12 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului
trimite pe mail

Călin Popescu Tăriceanu a adus ca argument şi faptul că la sfârşitul anului trecut, la solicitarea premierului ca parlamentul să acorde votul de încredere pentru Guvernul Ponta,  opoziţia a obţinut puţine voturi .

Acesta a subliniat că actuala majoritate este solidă.

"În ce priveşte şansele de succes, cred că lucrurile sunt suficient de clare din moment ce la votul pe care l-a solicitat prim-ministrul în Parlament, odată cu restructurarea Guvernului, Opoziţia a avut aproximativ 140 de voturi. (...) Nu ştiu şi nu cred ca în perioada următoare să existe vreo mişcare semnificativă care să poată să schimbe raporturile de forţă. Actuala majoritate este în continuare solidă, avem un Guvern, avem un program guvernamental pe care trebuie să îl ducem la îndeplinire şi aceasta este direcţia pe care sunt concentrate eforturile noastre", a spus Tăriceanu.

Liderul PLR a mai anunţat că protocolul de colaborare guvernamentală PSD-UNPR-PC-PLR va fi definitivat în perioada următoare şi a adăugat că. săptămâna trecută, a fost reluată procedura de reînregistrare a Partiului Liberal Reformator.

Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit, în această seară, cu premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea şi cu preşedintele PC, Daniel Constantin, în cadrul unei reuniunii a coaliţiei de guvernare.

Au fost discutate aspecte legate de revizuirea Constituţiei, modificarea legilor electorale şi a legii de finanţare a partidelor politice, mai informează redactorul RRA.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Andrei Şerban
Adăugat:
12 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza