Preşedintele Senatului anunţă demararea procedurilor pentru referendum

Parlamentul va demara procedurile pentru organizarea unui referendum privind continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice.

Adăugat: 25 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:25 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului
trimite pe mail

Anunţul a fost făcut astăzi de preşedintele Senatului, Călin Popescu Iăriceanu care a precizat că a primit astăzi scrisoarea lui Klaus Iohannis referitoare la iniţierea acestui referendum public.

Astfel, birourile permanente  ale celor două Camere urmează să se intrunească în şedinţă comună pentru a cere comisiilor  juridice ale Parlamentului  să dea un aviz iar mai apoi Senatul şi Camera Deputaţilor se vor reuni în şedinţă comună pentru un punct de vedere, în termen de 20 de zile.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat, azi, într-o conferinţă de presă,  că avizul Parlamentului este consultativ.

În opinia sa, demersul privind organizarea acestui referendum, cerut de şeful statului este nepotrivit:

"Am primit astăzi scrisoarea preşedintelui României cu privire la intenţia anunţată de organizare a unui referendum şi vreau să vă aduc la cunoştinţă care sunt procedurile pe care Parlamentul le va urma şi anume întrunirea în şedinţă comună a Birourilor Permanente, care vor sesiza cu solicitarea preşedintelui comisiile juridice ale Parlamentului. Vom stabili o dată până la care comisiile juridice trebuie să prezinte avizul. După care urmează ca cele două Camere reunite să se întrunească în şedinţă în vederea adoptării punctului de vedere privitor la referendum. Acest lucru trebuie să se întâmple în 20 de zile", a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat marţi consultarea Parlamentului în legătură cu organizarea unui referendum  national prin care populaţia  să-şi exprime   voinţa cu privire la continuarea luptei  împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice.

Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului a declanșat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituția României, procedura privind organizarea unui referendum național prin care poporul să-și exprime voința cu privire la următoarea problemă de interes național — continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice.

Președintele Iohannis a transmis scrisoarea președinților celor două Camere, Călin Popescu-Tăriceanu, respectiv Liviu Dragnea, solicitând consultarea Parlamentului cu privire la această problemă.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
25 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza