Preşedintele Klaus Iohannis, primit de omologul său german

Aflat în vizită în Germania, preşedintele Klaus Iohannis a fost primit oficial, la Palatul prezidenţial din Berlin, de preşedintele Germaniei, Joackim Gauck.

Adăugat: 26 Februarie 2015
Ultima actualizare:26 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României (stânga) şi omologul său german, Joackim Gauck
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a sosit, în jurul prânzului,  la Palatul Bellevue, din Berlin,  şi a fost întâmpinat de omologul său german, Joackim Gauck.

A avut loc apoi ceremonialul militar care se desfăşoară de fiecare dată când un şef de stat ajunge la Palatul prezidenţial.

După ceremonialul militar şi intonarea imnurilor de stat cei doi preşedinţi au fost  salutaţi de un grup de copii, proveniţi din familii de imigranţi din diferite ţări.

Urmează apoi un dejun de lucru la care participă membrii delegaţiei oficiale.

Printre temele abordate se vor afla susţinerea reciprocă a României şi Germaniei în cadrul Uniunii Europene, pactul de stabilitate şi securitate în actualul context geopolitic, rolul minorităţilor de saşi şi şvabi din România  şi respectiv de români din Germania, în păstrarea tradiţiilor şi a valorilor culturale comune cât şi cu patronajul celor doi preşedinţi pentru Fundaţia Bisericilor fortificate săseşti din Transilvania.

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, după amiază, cu cancelarul german, Angela Merkel, cu preşedintele Bundestagului şi  este prevăzută şi o întâlnire cu comunitatea românească la Ambasada României din Berlin.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
26 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza