Preşedintele Klaus Iohannis a convocat CSAT

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte astăzi la Palatul Cotroceni.

Adăugat: 28 Decembrie 2018
Ultima actualizare:28 Decembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a fost convocată de către preşedintele Klaus Iohannis pentru a analiza solicitările ministrului apărării naţionale, Gabriel Leş, referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei României.

Anunţul reuniunii CSAT a venit după declaraţia ministrului Apărării, potrivit căreia nu va prelungi mandatul generalului Nicolae Ciucă, actualul şef al Statului Major al Apărării, mandat care se încheie la 31 decembrie.

Potrivit legii, şeful Statului Major al Apărării, care este militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată, este numit de către preşedintele României, la propunerea ministrului Apărării Naţionale, cu avizul premierului, pentru o perioadă de patru ani cu posibilitatea de prelungire cu până la un an.

În funcţia de şef al Statului Major al Apărării poate fi numit locţiitorul acestuia sau unul dintre şefii categoriilor de forţe ale armatei.

Ultima şedinţă a CSAT a avut loc în 19 decembrie, fiind avizate propunerile de buget pentru anul viitor ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

De asemenea, a fost aprobat planul de înzestrare a armatei pentru perioada 2019 - 2028.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Decembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza