Preşedintele Iohannis, vizită de trei zile în Germania

Preşedintele Klaus Iohannis începe de astăzi o vizită de trei zile în Germania, unde va avea întrevederi cu omologul său, Frank-Walter Steinmeier, şi cu cancelarul Angela Merkel.

Adăugat: 19 Iunie 2017
Ultima actualizare:19 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Cancelarul Germaniei, Angela Merkel şi preşedintele României, Klaus Iohannis -arhivă foto
trimite pe mail

Agenda întrevederilor va fi axată pe aprofundarea relaţiei bilaterale cu caracter strategic dintre România şi Germania, dar şi pe abordarea principalelor subiecte aflate pe agenda europeană şi pe cea internaţională.

După convorbirile pe care preşedintele Klaus Iohannis le va avea astăzi cu cancelarul Angela Merkel, sunt programate declaraţii comune de presă.

De asemenea, şeful statului va participa la ceremonia de comemorare a victimelor refugiului şi expulzării, care va avea loc mâine, la Muzeul Istoric german, prilej cu care va susţine o alocuţiune

. În cadrul vizitei, preşedintele Klaus Iohannis va mai participa la sediul Ambasadei României la Berlin la două momente simbolice.

Primul eveniment este inaugurarea unei expoziţii fotografice dedicate aniversărilor din cadrul relaţiei bilaterale din acest an, iar cel de-al doilea este înmânarea Ordinului Sf. Gheorghe de către directorul artistic al Operei Semper din Dresda.

Tot în această săptămână, preşedintele Klaus Iohannis merge la Bruxelles, la Summitul de vară al Uniunii Europene, unde are prevăzută şi o întrevedere cu omologul său francez, Emmanuel Macron.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza