Președintele Iohannis susţine că este nevoie de restricţii suplimentare pentru combaterea pandemiei

Carantinarea capitalei nu este o soluţie, dar este nevoie de restricţii suplimentare, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Adăugat: 24 Martie 2021
Ultima actualizare:24 Martie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Respectarea restricţiilor şi accelerarea campaniei de vaccinare sunt două măsuri care pot limita răspândirea celui de-al treilea val al pandemiei, este de părere preşedintele Klaus Iohannis.

În Bucureşti, şeful statului crede că este nevoie de restricţii suplimentare.

Carantinarea capitalei nu este o soluţie, dar este nevoie de restricţii suplimentare, a declarat preşedintele Klaus Iohannis şi a precizat că trebuie eliminate aglomerările, în special în weekend, prin schimbarea orelor de deschidere pentru magazine şi mall-uri.

Şeful statului a adăugat că valul trei al pandemiei nu dispare de la sine, ci prin respectarea restricţiilor şi accelerarea campaniei de vaccinare.

Totodată, a subliniat că autorităţile nu doresc impunerea unei carantine naţionale, pentru că aceasta nu ar rezolva problemele, în contextul în care situaţia din localităţi este diferită.

În ceea ce priveşte propunerea ministrului educaţiei de prelungire a vacanţei de primăvară a elevilor cu două săptămâni, preşedintele României a susţinut că este acceptabilă, după ce numărul de cazuri de infectare a crescut semnificativ.

Referindu-se sărbătorile de Paşte, şeful statului a spus că nu-şi doreşte îngrădirea accesului credincioşilor la biserică şi speră ca pandemia să fie gestionată, astfel încât acest lucru să fie posibil, la fel şi reuniunile de familie.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza