Președintele Iohannis spune că este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate

Şeful statului a verificat personal modul în care autorităţile responsabile au intervenit pentru stingerea incendiului şi pentru salvarea pacienţilor de la Institutul "Matei Balş".

Adăugat: 29 Ianuarie 2021
Ultima actualizare:29 Ianuarie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis spune că este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate, pentru ca tragedii cum sunt cele de la Spitalul "Matei Balş" din Capitală sau de la Piatra Neamţ, de anul trecut, să nu se mai repete.

Şeful statului a verificat personal, în urmă cu o oră, modul în care autorităţile responsabile au intervenit pentru stingerea incendiului şi pentru salvarea pacienţilor de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş".

El a transmis condoleanţe familiilor îndoliate şi a salutat reacţia rapidă şi profesională a personalului medical, dar a subliniat că trebuie găsite soluţii pentru eficientizarea gestionării spitalelor.

Klaus Iohannis: Este foarte clar că trebuie rapid trase nişte concluzii şi venit cu soluţii. Motivele sunt diverse, ele sunt anchetate şi vinovaţii vor fi sancţionaţi. Însă, după părerea mea, problema este mult mai amplă. Aici avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România şi am solicitat noului ministru al sănătăţii şi astăzi, din nou, să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România şi aştept cât de curând primele idei, pentru a putea demara această reformă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Ianuarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza