Preşedintele Iohannis, sesizat de DNA în cazul Gabriel Oprea

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat sesizarea preşedintelui României pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a lui Gabriel Oprea în dosarul privind moartea agentului Bogdan Gigină.

Adăugat: 12 Octombrie 2016
Ultima actualizare:12 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Gabriel Oprea, fost vicepremier, fost lider UNPR
trimite pe mail

DNA îşi motivează cererea de faptul că din anchetă au reieşit indicii rezonabile cu privire la participarea acestuia la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în perioada în care deţinea funcţia ministerială.

Solicitarea a fost transmisă în conformitate cu prevederile legale şi constituţionale şi având în vedere încetarea, prin demisie, a mandatului de senator al lui Gabriel Oprea, începând cu 1 octombrie.

Procurorii arată că, în seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.00, agentul de poliţie Bogdan Gigină a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma caruiă a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul.

Anchetatorii au constatat că Gabriel Oprea, fost vicepremier şi ministru de Interne, este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul pe care demnitatea deţinuta i-l conferea şi cu încălcarea dispozitiilor legale, ca deplasarea să se facă cu viteză foarte ridicată, cauză care a contribuit la producerea accidentului rutier.Autor:
Florin Lepădatu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza