Preşedintele Iohannis se întâlneşte cu şefii misiunilor diplomatice

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, astăzi, cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România, prilej cu care şeful statului va prezenta principalele direcţii de politică externă vizate de România.

Adăugat: 18 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:18 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: arhivă foto
trimite pe mail

 Este o cutumă ca această întâlnire să aibă loc la începutul fiecărui an.

Aşa cum este prezentată de Administraţia Prezidenţială, strategia de politică externă a României are aceleaşi baze şi ţinte, aprofundarea mai ales a aspectelor economice din Parteneriatul Strategic cu Statele Unite şi consolidarea rolului României în NATO şi UE, dar nu dintr-o perspectivă individuală şi ca simplu beneficiar, ci prin asumarea de responsabilităţi şi prin contribuţia la întărirea construcţiei europene şi euroaltantice.

Preşedinţia atrage atenţia că direcţiile majore stabilite în trecut sunt continuate, dar cu o perspectivă mai activă şi mai creativă în raporturile cu partenerii strategici şi cu celelalate state, dar şi în interiorul organismelor internaţionale din care România face parte.

Toate documentele româneşti de politică externă spun clar că principalul garant al securităţii ţării noastre este NATO, iar pornind de la această realitate, România susţine consolidarea apărării colective, o atenţie sporită acordată flancului estic şi regiunii strategice a Mării Negre şi o prezenţă sporită a Statelor Unite în Europa, atât militar, cât şi politic şi economic.

Faţă de anii trecuţi, liniile de bază ale politicii externe nu s-au schimbat: Parteneriatul Strategic cu Statele Unite, apartenenţa la NATO şi la Uniunea Europeană.  Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza