Preşedintele Iohannis salută raportul privind MCV

Preşedintele Klaus Iohannis salută faptul că raportul Comisiei Europene recunoaşte progresele înregistrate de România în cadrul MCV cu privire la consolidarea sistemului judiciar şi a luptei împotriva corupţiei.

Adăugat: 25 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:25 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şeful statului subliniază şi că, pentru prima dată, executivul comunitar afirmă că este inadecvată corelarea între Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi decizii din alte domenii precum aderarea la Spaţiul Schengen sau accesul la fondurile structurale europene.

"Sunt bucuros să vă spun că ultimul raport MCV a ieşit acum două ore. Este foarte pozitiv. Surprize, surprize. Aceasta este România, întotdeauna capabilă de surprize, uneori pozitive. Ultimul raport spune că s-au realizat progrese consistente în toate domeniile. Desigur, şi noi ştim cel mai bine că multe lucruri încă trebuie îmbunătăţite, multe trebuie făcute. Mai precis ultimul raport arată 12 zone în care trebuie să muncim mai bine să asigurăm progresul şi pentru prima oară acest raport spune că nu este adecvată corelarea între MCV şi decizii din alte domenii, precum Schengen şi fondurile structurale europene", a declarat preşedintele.

Cu toate acestea, Klaus Iohannis a atras atenţia asupra îngrijorărilor formulate cu privire la faptul că cele două proiecte de ordonanţă de urgenţă legate de graţiere şi de modificarea Codurilor Penale ar putea afecta cadrul legal pentru combaterea corupţiei.

"Este foarte pozitiv, surpriză, surpriză. Asta este, aceasta este România, întotdeauna gata de o supriză, câteodată plăcută. Ultimul raport MCV arată că s-a făcut un progres evident la toate capitolele din justiţie. Desigur, şi noi ştim cel mai bine, multe lucruri trebuie îmbunătăţite, multe lucruri mai sunt de făcut" a delarat azi la Strasbourg, Iohannis.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza