Preşedintele Iohannis retrimite noului Parlament Legea privind eliminarea taxelor

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat noul Parlament pe 20 decembrie. De asemenea, el a anunţat că legea privind eliminarea celor peste 100 de taxe va fi retrimisă noului Parlament.

Adăugat: 16 Decembrie 2016
Ultima actualizare:16 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat noul Parlament rezultat în urma alegerilor de duminică pentru data de 20 decembrie.

La conferinţa de presă de azi, preşedintele Iohannis a mai anunţat că miercuri 21 şi joi 22 decembrie, cheamă la discuţii partidele parlamentare în vederea desemnării noul premier.

"Voi convoca noul parlament, pentru marţi, 20 decembrie, ora 12:00, iar pentru miercuri 21 decembrie şi joi voi convoca consultări cu partidele politice", a anunţat preşedintele.

Legea privind unele creşterile salariale din educaţie şi sănătate, promulgată

Klaus Iohannis a mai anunţat la conferinţa de presă de azi şi că a promulgat azi Legea privind creşterile salariale din domeniul educaţiei şi sănătăţii, aceasta urmând să intre în vigoare la începutul lui 2017.

"Legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a guvernului 20/2016 privind creşterile salariale în special din domeniul educaţiei şi sănătăţii afost declarată constituţională şi în consecinţă legea care permite creşterea salariilor în educaţie şi sănătate a fost promulgată de mine astăzi  şi va intra în vigoare de la începutul anului viitor", a precizat şeful statului.

Preşedintele retrimite noului Parlament legea privind eliminarea celor 102 taxe

Cât priveşte legea privind renunţarea a 102 taxe nefiscale, care a fost declarată azi de CCR, drept constituţională", preşedintele Klaus Iohannis a precizat că o va retrimite noului Parlament.

Iohannis şi-a motivat decizia prin faptul că doreşte o discuţie "aprofundată, aşezată, calmă" în privinţa  renunţării la câteva taxe, printre care şi taxa radio - tv.

"Eu voi trimite această lege înapoi în parlament. Nu cred că este bine să se renunţe fără o discuţie aprofundată, aşezată, calmă la taxa radio şi taxa tv. Din acest motiv trimit legea înapoi. Dacă noul parlament va discuta această chestiune şi va lua o decizie fie de renunţare la taxă fie de păstrare a taxei, atunci sigur îmi va trimite legea în forma în care se va considera atunci şi o voi promulga atunci", a precizat şeful statului.

AUDIO Declaraţiile integrale ale preeşdintelui Klaus IohannisAutor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza