Președintele Iohannis respinge numirea Olguței Vasilescu și a lui Ilan Laufer

Președintele Klaus Iohannis nu îi acceptă pe Ilan Laufer - la Ministerul Dezvoltării şi pe Olguţa Vasilescu - la Transporturi

Adăugat: 20 Noiembrie 2018
Ultima actualizare:20 Noiembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Johannis a aceptat cu două excepţii remanierea guvernamentală.

Propunerile respinse de seful statului se referă la Olguţa Vasilescu ptr Ministerul Transporturilor şi Ilan Laufer, propus la Ministerul Dezvoltării.

Ceremonia de jurământ a miniştrilor acceptaţi este programată la ora 15,30 , la Cotroceni.

Vă prezentăm integral, declarația președintelui Klaus Iohannis:

Klaus Iohannis: Sărut mâna, bună ziua! Am primit o propunere de remaniere a guvernului. Această remaniere, după părerea mea, este o soluţie slabă. Sunt în continuare de părere că soluţia corectă pentru România ar fi fost şi este în continuare soluţia: înlocuirea acestui guvern, care a creat foarte multe probleme României. Dar până atunci, avem această remaniere. Sunt de acord să se facă o remaniere, însă trebuie să ţin cont de câteva lucruri aici. În primul rând, este nevoie să ne amintim că ne aflăm în faţa unei provocări grele. Preşedinţia Consiliului UE, pe care o vom prelua de la 1 ianuarie 2019, poate să ducă la un succes al României doar în măsura în care ministerele îşi fac treaba, fiecare expert îşi face treaba şi abordarea României este una coerentă. Concluzie: este nevoie de miniştri care performează foarte bine. Al doilea lucru de care trebuie să ţinem cont este că mai avem foarte, foarte puţin timp. Deja au început şi sunt în plină desfăşurare vizitele pe care le primim din partea instituţiilor europene pentru a ne ajuta să ne pregătim pentru a discuta şi, da, de ce să nu o spunem, pentru a verifica dacă suntem pregătiţi pentru a prelua această preşedinţie. Deci trebuie să acţionăm repede. Având în vedere aceste lucruri, am emis decretul de remaniere, ţinând cont de propunerile formulate. Aşadar, se revocă din funcţia de membru al guvernului miniştrii Vasilescu, Andruşcă, Ivaşcu, Cojocaru şi Bran, se ia act de demisia ministrului Fifor şi se numesc în funcţia de membru al guvernului următorii: domnul Leş, ministrul apărării, domnul Budăi, ministrul muncii şi justiţiei sociale, domnul Bădălău, ministrul economiei, domnul Breaz, ministrul culturii şi identităţii naţionale, domnul Petrescu, ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, domnul Matei, ministrul tineretului şi sportului. Celelalte două propuneri le consider nepotrivite şi vor fi refuzate. Depunerea jurământului va avea loc astăzi, la ora 15:30, în această sală. Vă mulţumesc.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Noiembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza