Președintele Iohannis participă la summitul "Europa digitală şi evoluţiile tehnologice"

Summitul de la Tallinn se va concentra pe două teme majore: viitorul guvernării şi securitatea, unde se va descrie rolul UE în consolidarea încrederii în securitatea din mediul digital.

Adăugat: 29 Septembrie 2017
Ultima actualizare:29 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Şefii de stat şi de guvern din ţările membre ale Uniunii Europene discută, astăzi, la Tallinn, în Estonia, despre Europa digitală şi despre evoluţiile tehnologice.

Liderii europeni doresc ca bătrânul Continent să devină, în următorii ani, lider, la nivel global, în domeniul digital. România este reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis.

Summitul de la Tallinn se va concentra pe două teme majore: viitorul guvernării şi securitatea, unde se va descrie rolul UE în consolidarea încrederii în securitatea din mediul digital şi viitorul economiei şi al societăţii care se referă la nevoile viitoare ale Uniunii în materie de infrastructură, piaţă şi forţă de muncă.

Şeful statului român va susţine importanţa strategiei digitale pentru piaţa internă a UE, nevoia asigurării unei securităţi cibernetice adecvate şi necesitatea pregătirii cetăţenilor pentru a dobândi abilităţi digitale.

Summitul digital de astăzi de la Tallinn a fost prefaţat ieri de un dineu neoficial unde preşedintele francez, Emmanuel Macron, le-a prezentat şefilor de stat şi de Guvern ai ţărilor europene, planul său de reformare a UE.

Preşedintele francez propune ca, în următoarele săptămâni, să se înfiinţeze un aşa-numit grup pentru reconstrucţia Europei care să reunească toate statele interesate şi instituţiile europene. După cina de aseară, Emmanuel Macron s-a întâlnit şi cu cancelarul german Angela Merkel, a cărui susţinere este foarte importantă pentru a pune în practică planul său.

Temele care vor domina discuţiile de la Tallinn sunt subiecte de dezbatere la Radio România Actualităţi, la emisiunea "Probleme la zi", astăzi, după Radiojurnalul orei 13.00.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza