Preşedintele Iohannis insistă să se revină asupra acordului cu Biserica

Şeful statului insită pe respectarea principiului "Staţi acasă!" şi a prevederilor din Decretul prezidenţial de prelungire a stării de urgenţă şi din ordonanţele militare.

Adăugat: 15 Aprilie 2020
Ultima actualizare:15 Aprilie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis le solicită premierului Ludovic Orban şi ministrului de interne Marcel Vela să revină asupra Acordului cu BOR privind sărbătorile pascale.

Şeful statului insită pe respectarea principiului "Staţi acasă!" şi a prevederilor din Decretul prezidenţial de prelungire a stării de urgenţă şi din ordonanţele militare.

Klaus Iohannis: Dragi români, indiferent ce vă spun unii şi alţii, eu vă spun acelaţi lucru pe care îl spun şi medicii, în frunte cu ministrul Sănătăţii, acelaşi lucru pe care îl spun experţii, acelaşi lucru pe care îl spune OMS: Staţi acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, susţine că Acordul Bisericii Ortodoxe Române cu Ministerul de Interne este un acord interstituţional, oficial şi public, al cărui conţinut este în acord cu reglementările stării de urgenţă în vigoare.

El consideră că voluntarii ce ar urma să fie implicaţi, conform protocolului, vor fi corespunzător echipaţi, mult mai bine decât curierii care ne aduc mâncare sau produse comandate online, susţine Vasile Bănescu.

În precizările făcute de Patriaria Română se mai arată că este vorba despre un gest pe care bunul simţ, dublat acum de grija faţă de ceilalţi, ne invită în mod firesc să îl salutăm, nu să îl criticăm.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Aprilie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza