Președintele Iohannis, discurs la Conferinţa Internaţională pentru Securitate

Șeful statului va pleda pentru importanţa strategică pe care zona Mării Negre trebuie să o aibă pentru NATO.

Adăugat: 13 Februarie 2016
Ultima actualizare:13 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Președintele României, Klaus Iohannis, întâlnire cu Prim-ministrul landului bavarez, Horst Seehofer (München). Foto: presidency.ro
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine astăzi un discurs în cadrul Conferinţei Internaţionale pentru Securitate, care se desfăşoară la München.

După cum ne-a precizat trimisul nostru, Oana Bâlă, şeful statului va pleda pentru importanţa strategică pe care zona Mării Negre trebuie să o aibă pentru NATO.

"Am prezentat abordarea noastră - pe care o voi relua şi în cadrul alocuţiunii pe care o voi avea la Conferinţa de Securitate- şi anume importanţa flancului estic pentru NATO, flancul estic unde România joacă un rol important şi doreşte să joace un rol important în securizarea zonei. Am atras atenţia asupra importanţei regiunii Mării Negre, care nu este importantă doar pentru noi, trebuie să constituie o zonă de importanţă strategică", a spus Klaus Iohannis.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, înainte de a-şi susţine discursul în cadrul Conferinţei de la München, Klaus Iohannis are programată o întâlnire cu preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko.

Ieri, şeful statului s-a întâlnit cu premierul landului Bavaria, Horst Seehofer, în cadrul întrevederi, cele două oficiali au discutat, printre altele, despre criza migraţiei la nivelul Uniunii Europene.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza