Președintele Iohannis, critici la adresa unor parlamentari

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat faptul că unii parlamentari au condiţionat votul asupra prelungirii stării de urgenţă de unele măsuri fără susţinere economică.

Adăugat: 16 Aprilie 2020
Ultima actualizare:16 Aprilie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Președintele consideră că este complet imoral ca generaţia tânără să fie nevoită să achite în viitor factura unor măsuri aberante.

Preşedintele Klaus Iohannis a reamintit că a făcut un apel către toţi politicienii încă de la începutul crizei generate de epidemie să abandoneze discursul demagogic şi să nu încerce să câştige capital electoral din suferinţa oamenilor.

Pe de altă parte, preşedintele României a subliniat că nicio persoană care a făcut nereguli în această perioadă nu va scăpa de rigorile legii.

Klaus Iohannis: Există multe autorităţi locale, conduse de oameni destoinici, indiferent de partidul politic din care provin, sunt oameni de bună-credinţă care au lăsat deoparte interesul partizan, oameni care colaborează deschis cu societatea civilă, cu mediul economic pentru a găsi cele mai bune soluţii la nivelul comunităţilor în care trăiesc, dar din păcate, avem şi exemple negative. Am însă încredere că autorităţile competente vor rămâne vigilente şi vor analiza fiecare sesizare şi fiecare neregulă.

Criza cauzată de noul coronavirus a dat lecţii dureroase despre nevoia de a restructura serviciile publice, în special sistemul sanitar, a mai spus preşedintele Klaus Iohannis, şi a adăugat că efortul de corectare a erorilor rămase din vechile guvernări va continua într-un ritm accelerat, după depăşirea acestor momente de criză.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Aprilie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza