Preşedintele Iohannis critică măsurile fiscale ale Guvernului

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat, într-o conferinţă de presă, critici la adresa măsurilor fiscale ale Guvernului.

Adăugat: 2 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:2 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat astăzi măsurile fiscale anunţate de Guvern, despre care a spus că vor complica problemele, în loc să le rezolve.

"Acum câteva luni de zile, când am învestit acest Guvern, am avut o solicitare simplă şi clară: i-am rugat să termine cu această ţopăială fiscal-bugetară, dar nu s-a întâmplat chiar aşa. (...) Guvernul se comportă aidoma unui om care câştigă tot mai mult, dar se împrumută tot mai mult. (...) Este un comportament contraproductiv", a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

În privinţa pachetului de măsuri fiscale, anunţat de Guvern, preşedintele României a spus că acesta nu va fi o revoluţie fiscală, ci se va transforma într-o bulversare fiscală.

Bazându-se pe datele comunicate public, şeful statului a calculat cât va câştiga o persoană cu salariu mediu brut pe economie, de 3.329 de lei, după aplicarea măsurilor anunţate de executiv, iar  rezultatul a fost de plus trei lei.

În aceste condiţii, preşedintele României le-a cerut guvernanţilor să dea dovadă de responsabilitate şi să renunţe la o politică fiscală care generează neîncredere.

AUDIO Declaraţia preşedintelui Klaus IohannisAutor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
2 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza