Preşedintele Iohannis: Bugetul de stat, "problematic şi riscant"

Preşedintele Klaus Iohannis, a apreciat după întâlnirea, de astăzi, cu premierul Sorin Grindeanu că bugetul de stat pe acest an este problematic şi riscant.

Adăugat: 14 Februarie 2017
Ultima actualizare:14 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Preşedintele a anunţat că va studia, pentru cîteva zile, alături de consilierii săi, bugetul de stat şi al asiguărilor sociale, menţionând că va ţine cont şi de explicaţiile premirului şi ale ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan.

Bugetul, la o primă analiză pe care am făcut-o, este unul problematic şi riscant. Se prevăd venituri care, după părerea mea, sunt supraevaluate. Pe de altă parte, se prevăd cheltuieli foarte mari. Există riscul real să se depăşească deficitul de 3%. Nu putem să nu vedem că aici avem de a face cu o sumă extraordinar de mare la aşa-numitele credite de angajament. Sunt credite de angajament prevăzute în sumă de 54 de miliarde, care vor apăsa asupra bugetelor din anii următori. Toate aceste lucruri le-am transmis Guvernului, care are un punct de vedere propriu, pe care probabil îl va transmite şi în spaţiul public. În zilele următoare, împreună cu echipa mea, vom aprofunda analiza acestor două bugete", a spus preşedintele, care a adăugat că este "îngrijorat".

Întrebat  dacă ia în calcul întoarcerea legii în Parlament sau cererea de garanţii suplimentare de la guvern, Iohannis a răspuns ca va lua o decizie în zilele următoare.

Acelaşi răspuns l-a dat preşedintele  Iohannis şi la următoarea întrebare referitoare la organizarea referendumului pe tema corupţiei.

"Acest referendum este necesar, de aceea am început demersurile. Ce voi face o să vă spun în zilele următoare", a răspuns Klaus Iohannis. 

AUDIO Declaraţiile preşedintelui Klaus IohannisAutor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza