Preşedintele Iohannis a participat la ceremonia de Ziua Armatei Române

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, în această dimineaţă, la ceremonia desfăşurată, cu prilejul Zilei Armatei Române, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I

Adăugat: 25 Octombrie 2020
Ultima actualizare:26 Octombrie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Şeful statului a declarat că armata, demnă de trecutul şi de eroii săi, rămâne, pentru poporul român, acelaşi reper moral.

La evenimentul din capitală a fost prezent şi ministrul apărării naţionale, Nicolae Ciucă.

Preşedintele Klaus Iohannis a amintit că armata română este modernă şi bine pregătită, îndeplineşte angajamentele asumate în cadrul NATO şi contribuie semnificativ la asigurarea securităţii în sud-estul Europei.

Klaus Iohannis a mai spus că armata oferă şi un alt tip de sprijin, care astăzi se vede în combaterea unui inamic nevăzut, care este noul tip de coronavirus.

Klaus Iohannis: Implicarea Armatei României în acest efort naţional încă de la debutul pandemiei de COVID-19 a fost exemplară. Personalul de specialitate şi cele mai adecvate mijloace de care armata dispune au contribuit semnificativ la protejarea şi salvarea vieţilor cetăţenilor şi la limitarea pe cât posibil a răspândirii acestei boli.

Ministrul apărăriii naţionale, Nicolae Ciucă, a reafirmat că cea mai importantă resursă a armatei române este cea umană, care trebuie să beneficieze de tehnică militară modernă.

Nicolae Ciucă: Resursa umană şi înzestrarea puterii /.../ tehnologie militară merg mână în mână şi trebuie să avem programe de înzestrare şi instruire coerente, coordonate şi sincronizate.

La Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol, au depus jurământul studenţii militari din anul I, iar Ministerul Apărării a fost decorat de către preşedintele Klaus Iohannis cu medalia comemorativă "Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului".Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Octombrie 2020
Ultima actualizare:
26 Octombrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza