Preşedintele Iohannis a omagiat memoria eroilor din Primul Război Mondial

La Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol din Bucureşti s-a desfăşurat ceremonia naţională dedicată împlinirii a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial.

Adăugat: 28 August 2016
Ultima actualizare:28 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: presidency.ro
trimite pe mail

În discursul rostit în deschidere, preşedintele României, Klaus Iohannis, a adus un omagiu eroilor care s-au jertfit pentru ţară şi au chemat la construcţia unei Românii puternice şi demne.

"Este un moment de referinţă pentru istoria noastră, care a facut posibilă Marea Unire şi a marcat destinul european al României. În numele statului român, în faţa Monumetului Eroului Necunoscut şi a Memorialului Eroilor Neamului îmi plec fruntea în memoria celor 800.000 de victime ale marelui război, deopotrivă militari şi civili. Nu-i vom uita niciodată. Acum este mai potrivit ca oricând să ne angajăm la întărirea edificiului european printr-un modern şi consistent proiect de ţară. Este un efort pe care, la fel ca în urmă cu 100 de ani, avem datoria să ni-l asumăm cu toţii - politicieni, oameni de ştiinţă şi cultură, milioane de români. Este responsabilitatea noastră să facem ca acest proiect să adauge forţă, substanţă şi unitate Europei şi să pună bazele unei dezvoltări pe termen lung a României", a spus preşedintele Klaus Iohannis.

COMUNICATUL INTEGRALAutor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza