Preşedintele convoacă "de urgenţă" Consiliul Suprem de Apărare a Ţării

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării este convocat "de urgenţă", vineri, la ora 11:00, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Adăugat: 2 August 2013
Ultima actualizare:2 August 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sursa citată precizează, de asemenea, că decizia a fost luată de preşedintele Traian Băsescu, având în vedere o solicitare a guvernului pentru o convocare a unei şedinţe a CSAT privind aprobarea condiţiilor principale din contractul de privatizare a companiei CFR Marfă.

 "Administraţia Prezidenţială informează că joi, 1 august a.c., la ora 17,05, la Secretariatul Consiliului Suprem de  Apărare a Ţării (CSAT) a fost depusă o solicitare a Guvernului României pentru convocarea unei şedinţe a CSAT cu privire la Hotărârea de Guvern nr. 526 din 24 iulie 2013 pentru aprobarea condiţiilor principale ale contractului de vânzare de acţiuni între stat, prin Ministerul Transporturilor, în calitate de vânzător, şi Societatea Comercială Grup Feroviar Român S.A., în calitate de cumpărător, având ca obiect transferul dreptului de proprietate asupra unui pachet de acţiuni, reprezentând 51% din capitalul social al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă 'C.F.R. Marfă' - SA", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Administraţia Prezidenţială a comunicat că în cazul în care premierul Victor Ponta nu va putea răspunde convocării, în locul său este invitat vicepremierul Gabriel Oprea.

"În cazul în care prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, nu poate răspunde convocării la şedinţa CSAT este invitat, fără drept de vot, conform legii, domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea", se mai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

De precizat că Oprea nu va putea vota la şedinţa CSAT.

Amintim că în 24 iulie, Executivul a aprobat hotărârea privind privatizarea CFR Marfă, premierul Victor Ponta anunţând că urmează ca actul normativ să fie transmis CSAT spre avizare.

"Această hotărâre de guvern o vom transmite, în baza opiniei Ministerului Justiţiei, către CSAT pentru avizare. Dacă sunt lucruri de natură să afecteze grav procesul de privatizare, CSAT, la care particip - evident, este condus de către preşedinte -, este instituţia publică în care aceste elemente pe care noi nu le cunoaştem pot fi ridicate, dacă nu, înseamnă că mergem mai departe cu privatizarea", a declarat la aceea dată Victor Ponta.

Membrii CSAT :

Preşedintele Traian Băsescu (preşedintele CSAT), premierul Victor Ponta, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ministrul Finanţelor Publice, viceprim-ministru Daniel Chiţoiu, directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, directorul Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, şeful Statului Major General, Ştefan Dănilă, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Iulian Fota, Ion Oprişor, secretarul Consiliului.

 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 August 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza