Președintele cere prudență în privinţa cheltuielilor bugetare

Preşedintele Klaus Iohannis a îndemnat la prudenţă în legătură cu propunerile fiscale vehiculate în ultima perioadă şi a subliniat că este nevoie de predictibilitate și stabilitate economică.

Adăugat: 25 Aprilie 2017
Ultima actualizare:26 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis le cere autorităţilor publice să fie prudente în ceea ce priveşte cheltuielile bugetare, chiar dacă România se bucură de rate record de creştere economică între ţările Uniunii Europene.

Şeful statului a făcut aceste recomandări la o dezbatere organizată cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie.

Preşedintele Klaus Iohannis a îndemnat la prudenţă în legătură cu propunerile fiscale vehiculate în ultima perioadă şi a subliniat că este nevoie de predictibilitate, stabilitate economică şi de un climat favorabil mediului de afaceri.

În opinia sa, încrederea dintre stat şi economie nu se câştigă doar în anii electorali, ci mai degrabă după, prin politici economice coerente.

Şeful statului este de părere că un pas important pe care România trebuie să-l facă este dezvoltarea infrastructurii, în absenţa căreia nici un sector economic nu poate performa.

"Constat cu îngrijorare că, din păcate, guvernările trec, dar problemele infrastructurii rămân, în ciuda faptului că nu banii lipsesc, nici cei naţionali, nici cei europeni. Poate ar fi relevant, de exemplu, ca un important criteriu de performanţă al unei guvernări să fie tocmai absorbţia fondurilor europene şi implementarea proiectelor de investiţii, nu neapărat disputa pentru cine creşte mai repede salariile bugetarilor", a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că este nevoie de îmbunătăţirea salarizării, dar soluţiile durabile trebuie căutate la nivelul performanţei economiei, în ritmul şi sustenabilitatea creşterii economice.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Aprilie 2017
Ultima actualizare:
26 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza