Preşedintele Bulgariei: România şi Bulgaria trebuie să fie în Schengen

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit astăzi la Palatul Cotroceni pe omologul său bulgar, Rumen Radev.

Adăugat: 28 Iunie 2017
Ultima actualizare:28 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: arhivă foto
trimite pe mail

Cei doi şefi de stat au susţinut cu puţin timp în urmă declaraţii de presă.  eporter: Bună ziua. Evident, tema Schengen nu a lipsit de pe agendă.

Şeful statului, Klaus Iohannis, a spus că preşedintele francez şi cancelarul german au arătat deschidere pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen într-un termen rezonabil.

AUDIO Klaus Iohannis

 

Preşedintele bulgar, Rumen Radev, a explicat că dacă cetăţenii europeni vor un nivel ridicat de securitate la granţele externe, asta nu se poate face fără ca România şi Bulgaria să fie în Schengen şi deci să aibă acces la sistemul informaţional al acestui spaţiu.

În ce priveşte Rusia, pentru că Bulgaria a fost în trecut acuzată că e prea prietenoasă cu Moscova, preşedintele Radev a explicat că însuşi secretarul general al NATO a spus că e nevoie de menţinerea unui dialog cu Rusia.

În ce priveşte relaţia bilaterală, preşedintele bulgar a lăudat modelul anticorupţie românesc şi a spus că Bulgaria are nevoie de expertiza României în domeniu. 

După-amiază, preşedintele Rumen Radev se va întâlni la Parlament cu preşedinţii celor două Camere, Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu Tăriceanu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza