Președintele a semnat trecerea în rezervă a lui Coldea

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele despre eliberarea din funcţie şi trecerea în rezervă a lui Florian Coldea.

Adăugat: 17 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:17 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

"Tocmai am semnat cele două decrete care îl privesc pe generalul Coldea de la SRI. Este vorba despre eliberarea din funcţie şi trecerea în rezervă", a spus președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai afirmat că  nu este bine ca serviciile secrete să fie lăsate  să se amestece în politică.

Iohannis susține  că Parlamentul trebuie să aibă un control "puternic, dar nu partinic" asupra serviciilor de informaţii.

El a afirmat că nu se poate ca un partid să definească modul în care se face controlul parlamentar asupra serviciilor, precizând că pentru acest lucru este nevoie de negocieri între Putere şi Opoziţie.

"E nevoie să se implice şi unii şi alţii, pentru că o dată sunt unii la Putere, altă dată sunt alţii, dar serviciile (...) rămân", a spus Iohannis.

El a afirmat că noua majoritate din Parlament trebuie să dovdească dacă e matură în abordarea unor chestiuni legate de securitatea națională.

"Avem o noua majoritate in Parlament. Aceasta noua majoritate are evident un rol foarte important, rolul hotarator in felul cum se abordeaza aceste chestiuni legate de securitatea nationala. Aceasta majoritate cred ca va trebui sa dovedeasca in aceasta speta, a securitatii nationale, si in cea mult zvonita a amnistiei si gratierii, sa dovedeasca daca e matura sau mai are de lucru", a mai afirmat președintele într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni.
 Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza