Președintele a promulgat modificările la Legea salarizării personalului plătit din fonduri publice

Actul normativ prevede sporuri sau majorări salariale pentru mai multe categorii de angajaţi.

Adăugat: 15 Aprilie 2019
Ultima actualizare:15 Aprilie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat modificările la legea salarizării personalului plătit din fonduri publice.

Actul normativ prevede sporuri sau majorări salariale pentru mai multe categorii de angajaţi.

Ordonanţa de urgenţă promulgată astăzi de preşedinte prevede, printre altele, acordarea începând cu luna mai 2018 a indemnizaţiei de hrană pentru personalul din învăţământul superior de stat, dar şi scoaterea gărzilor personalului medical din calculul limitei de 30% stabilită prin lege pentru sporurile ce pot fi acordate.

Totodată, pentru unităţile sanitare de monospecialitate, dar şi pentru serviciile de ambulanţă se prevede permisiunea depăşirii acestei limite, în aşa fel încât să se poată asigura nivelul minim al sporurilor prevăzut de lege.

Modificările se referă şi la faptul că de majorarea salarială cu 20% acordată personalului didactic beneficiază şi inspectorii şcolari.

De asemenea, pentru acele categorii de bugetari cărora prin aplicarea noului regulament privind sporurile drepturile salariale nete începând cu luna martie 2018 li s-au redus faţă de nivelul din februarie, ordonanţa prevede acordarea de sume compensatorii care să acopere aceste diferenţe.

În sfârşit, se prevede ca pentru personalul din unităţile sanitare publice aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, influenţele financiare determinate de creşterile salariale, precum şi sumele compensatorii despre care vă spuneam anterior să fie asigurat prin transferuri din bugetul fondului naţional unic de asigurări de sănătate de la o poziţie distinctă.Autor:
Iulian Olescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Aprilie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza