Președinele Klaus Iohannis, noi critici la adresa guvernării PSD

Preşedintele Klaus Iohannis a adus, ieri, noi critici la adresa guvernării PSD, de această dată în ceea ce priveşte domeniul sănătăţii.

Adăugat: 17 Aprilie 2019
Ultima actualizare:17 Aprilie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Şeful statului a declarat că nu au fost respectate promisiunile de construire a unor noi spitale şi că ministrul de resort, Sorina Pintea, se află într-o campanie de imagine, în contextul în care aceasta a făcut, în ultima perioadă, mai multe vizite inopinate la unităţi medicale din ţară, unde a constatat nereguli.

Sorina Pintea spune, însă, că preşedintele Klaus Iohannis nu cunoaşte realitatea din sănătate.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, în cadrul unei ceremonii, în care a decorat mai multe spitale din ţară, că sistemul sanitar se confruntă cu dificultăţi.

El a acuzat coaliţia la putere că nu şi-a respectat promisiunile electorale, care vizau, între altele, construirea unor noi spitale şi modernizarea celor existente.

Şeful statului a mai spus că Executivul nu şi-a îndeplinit obiectivele asumate nici în ceea ce priveşte resursele umane din sănătate.

Klaus Iohannis: Rezidenţiatul nu a fost reformat, aşa cum s-a promis, iar în momentul de faţă nu există o planificare reală a necesarului de angajaţi în sănătate. Concret, numărul de locuri şi posturi nu este corelat cu numărul de absolvenţi de medicină şi nici cu necesarul de resurse umane, per ansamblu şi pe specialităţi.
Reporter: Klaus Iohannis a mai spus că recentele controale făcute de ministrul sănătăţii la mai multe spitale din ţară reprezintă o campanie de imagine
.

În schimb, Sorina Pintea consideră că preşedintele nu cunoaşte realitatea din sistemul de sănătate.

Ea a afirmat că nu înţelege pe ce criterii au decorat şeful statului spitalele, în condiţiile în care, printre acestea, sunt şi unităţi la care ea a constatat nereguli.

Sorina Pintea: Nu înţeleg care sunt criteriile pe care domnul preşedinte le-a folosit pentru a premia spitalele. Eu am spus că ar trebui să fie mai atent, un pic, la consilieri, pentru că văd că nu cunoaşte realitatea. După aceea, vorbeşte despre programul de guvernare, că 'n-au făcut nimic'. Poate salariile, nu ştie, da sau majorat. Avem buget mare pentru investiţii, de anul trecut am început să dotăm spitale.Autor:
Nicoleta Turcu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Aprilie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza