Premierul Victor Ponta, în vizită în Republica Moldova

Premierul Victor Ponta efectuează o vizită în Republica Moldova, într-un moment special: la 24 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova faţă de Uniunea Sovietică.

Adăugat: 27 August 2015
Ultima actualizare:27 August 2015

Politica Romaneasca
Foto: premierul Victor Ponta (stânga) şi preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Sursa: presedinte.md
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta începe astăzi o vizită în Republica Moldova.

El are programate o serie de întrevederi şi discuţii cu preşedintele statului vecin, Nicolae Timofti, şi cu premierul Valeriu Streleţ. 

România şi Republica Moldova au dezvoltat în ultimii ani importante proiecte comune, atât în domeniul interconectării reţelelor de gaze naturale şi energie electrică, cât şi al infrastructurii şcolare, prin renovarea grădiniţelor, donaţii de microbuze sau de carte şcolară, spunea premierul Victor Ponta.

El preciza că, în cadrul vizitei pe care astăzi o efectuează la Chişinău, într-un moment special, 24 de ani de la declararea independenţei Republicvii Moldova faţă de Uniunea Sovietică, va discuta împreună cu noul premier, Valeriu Streleţ, despre continuarea proiectelor existente, despre priorităţile din domeniul economic, social şi educaţional, dar şi despre direcţiile principale care vor fi abordate în cadrul Comisiei interguvernamentale pentru integrare europană, programată pentru toamna acestui an.

Vizita premierului Victor Ponta în capitala Republicii Moldova va debuta în această dimineaţă cu participarea la ceremonia de depunere de coroane care va avea loc la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, din centrul Chişinăului.

Pe parcursul zilei, premierul va avea mai multe întrevederi, atât cu şeful statului, Nicolae Timofti, cât şi cu preşedintele Parlamentului moldovean.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza