Premierul Sorin Grindeanu vine în Parlament la "Ora prim-ministrului"

Dezbaterea, cu tema "Efectele guvernarii netransparente - Ordonanţele de Urgenţă 6 şi 9 pe 2017", la care va participa premierul Sorin Grindeanu a fost solicitata de Grupul parlamentar al PNL.

Adăugat: 12 Martie 2017
Ultima actualizare:12 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României
trimite pe mail

Premierul Sorin Grindeanu este invitatul dezbaterii politice "Ora prim-ministrului", organizată luni după-amiază în plenul Camerei Deputaţilor.

Dezbaterea, cu tema "Efectele guvernarii netransparente - Ordonanţele de Urgenţă 6 şi 9 pe 2017" a fost solicitata de Grupul parlamentar al PNL.

Ordonanţa de Urgenţă 6 se referă la modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri privind realizarea investiţiilor finanţate din fonduri publice, iar Ordonanţa 9 la măsuri bugetare pe anul în curs şi prorogarea unor termene.

Preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal, Raluca Turcan, a declarat recent, la Iaşi, că bugetul pe anul în curs îi dă posibilitatea ministrului dezvoltării regionale să acorde discreţionar fondurile europene pentru dezvoltare locală.

Raluca Turcan a mai spus că, la doua luni de la alegeri, autorităţile locale din România au devenit dependente de ministrul dezvoltarii regionale şi au fost subjugate politic.

"Prin bugetul de stat pentru anul 2017 s-a creat posibilitatea ca din pixul ministrului dezvoltării regionale o mare parte din proiectele de dezvoltare locală cu fonduri europene să se deruleze în mod discreţionar, să transforme autorităţile locale în dependenţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi în acelaşi timp să se elimine pragul pentru creditele de angajament şi posibilittea de a transfera banii dintr-un cont în altul, ceea ce înseamnă de la un proiect la altul. Pentru autorităţile locale, asta înseamnă subjugre politică", a spus Raluca Turcan. Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza