Premierul şi ministrul Sănătăţii, întâlnire cu producătorii de vaccinuri

Premierul Sorin Grindeanu şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog s-au întâlnit cu producătorii de vaccinuri din ţară, după ce sâmbătă s-au demarat procedurile de suspendare a exportului paralele.

Adăugat: 24 Aprilie 2017
Ultima actualizare:24 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Florian Bodog, ministrul Sănătăţii
trimite pe mail

La întrevederea, de astăzi, de la Guvern, s-au căutat soluţii pentru îmbunătăţirea procedurilor de achiziţie şi distribuţie a acestor seruri.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat că are asigurări că dozele de vaccin pentru rujeolă vor fi în ţară săptămâna viitoare.

"Prin Agenţia Natională a Medicamentului am notificat toţi distribuitorii şi am oprit toate cantităţile de vaccin în depozit. Deci, în momentul de faţă, avem intrate, deja sunt la direcţiile de sănătate cantităţile de vaccin hexavalent şi cantităţile de vaccin tetravalent, iar în ceea ce priveşte vaccinul pentru rujeolă săptămâna viitoare am asigurări că va fi în ţară", a spus el.

Potrivit lui Bodog, scopul întâlnirii a fost găsirea soluţiilor pentru îmbunătăţirea managementului achiziţiilor şi al distribuirii vaccinurilor.

Ninistrul Sănătăţii, Florian Bodog, amai spus că, aşteaptă, în această după-amiază, raportul final de la corpul de control în privinţa cazului de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, unde un pacient a murit după o transfuzie de sânge făcută greşit.

 


    Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
24 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza