Premierul şi membrii cabinetului au decis să renunţe la serviciile SPP

Decizia a fost luată în contextul acuzaţiilor lansate de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la adresa şefului SPP, Lucian Pahonţu, despre care spune că s-ar fi implicat în relaţiile din interiorul PSD.

Adăugat: 30 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:30 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Viorica Dăncilă şi membrii cabinetului său au decis să renunţe la serviciile Serviciului de Pază şi Protecţie, iar demnitarii vor fi apăraţi de Jandarmerie.

Informaţia a fost confirmată pentru Radio România Actualităţi de secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

Decizia a fost luată în contextul acuzaţiilor lansate de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la adresa şefului SPP, Lucian Pahonţu, despre care spune că s-ar fi implicat în relaţiile din interiorul PSD.

Codrin Ştefănescu spune că au apărut informaţii conform cărora mai mulţi demnitari au fost monitorizaţi de angajaţii SPP.

"Este decizia primului ministru şi probabil că a unor miniştri care vor urma acest exemplu şi e o decizie pe care şi-o asumă. Şi foarte bine, că în ultima perioadă s-a discutat foarte mult despre modul în care anumiţi oameni ne raportează că SPP-ul a devenit un fel de serviciu de informaţii asupra vieţii şi asupra activităţii demnitarilor, ceea ce nu este foarte corect. De câteva luni de zile se trimit tot felul de mesageri din această zonă la diferiţi colegi ai noştri din conducerea partidului sau din guvern şi probabil că lucrurile astea au tensionat. În lege şi în toate regulamentele se spune că acest serviciu trebuie să asigure paza şi siguranţa demnitarilor şi nu scrie că ofiţerul SPP trebuie să informeze ce vorbeşte demnitarul în maşină cu colegii, cu familia, cu soţia sau aşa mai departe sau care este programul de întâlniri a acestuia, sau să nu dea niciun fel de detalii", a spus Codrin Ştefănescu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza