Premierul, puncte de vedere comune cu preşedintele Iohannis

Legea investiţiilor strategice va fi supusă în curând dezbaterii publice, a anunţat premierul Sorin Grindeanu la finalul şedinţei de guvern de astăzi.

Adăugat: 8 Martie 2017
Ultima actualizare:8 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României
trimite pe mail

Proiectul îşi propune să simplifice procedurile premergătoare executării unor lucrări de infrastructură din domenii precum energia, transporturile şi apărarea, astfel încât derularea contractelor să nu mai fie îngreunată, a explicat şeful executivului.

Prin acest act normativ se urmăreşte evitarea sancţionării din start a firmelor care încalcă prevederile legale punându-se astfel accent pe prevenţie şi pe remedierea problemelor descoperite.

 "Sunt legate aceste prevederi de chestiuni care să simplifice foarte mult aceste proceduri, nu să le facă netransparente ci să fie mai transparente dar mai simple: studiile de prefezabilitate, de fezabilitate, eventualele exproprieri, proiectarea, ca să discutăm de lucrări de infrastructură. De multe ori durează mai mult decât execuţia acelei lucrări"; a spus premierul.

Un proiect important care se află în lucru, mai spunea premierul, este legea investiţiilor strategice.

Inexistenţa acestei legi generează anumite blocaje sau chiar o frânare a investiţiilor publice.

O atenţie specială se va acorda în acest sens transporturilor, energiei şi apărării.

Premierul Sorin Grindeanu a mai spus şi că s-a întâlnit, recent, cu preşedintele Klaus Iohannis, cu care are puncte de vedere comune faţă de ultimele evoluţii politice europene.

Şeful executivului a plecat spre Bruxelles unde va participa la reuniunea Partidului Socialiştilor Europeni şi va avea întâlniri cu omologii săi din mai multe ţări membre ale Uniunii.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
8 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza