Premierul Ponta, prezent la reuniunea România - Ucraina - R.Moldova

Premierul Victor Ponta participă, alături de premierului R. Moldova, Iurie Leancă şi de preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, la trilaterala România - Ucraina - Republica Moldova.

Adăugat: 2 Octombrie 2014
Ultima actualizare:2 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Premierul României, Victor Ponta (stânga) şi omologul său din R. Moldova, Iurie Leancă (dreapta)
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta merge astăzi la Kiev, unde va participa la o reuniune trilaterală România - Ucraina - Republica Moldova.

Alături de primul-ministru de la Chişinău, Iurie Leancă, Victor Ponta se va întâlni cu omologul său ucrainean, Arseni Iaţeniuk şi cu preşedintele Petro Poroşenko.

România are un mesaj important pentru cele două ţări vecine, după cum declara ieri şeful executivului român.

"Va fi o primă întâlnire de acest fel Ucraina-Moldova-România şi vreau să afirm încă o dată rolul pe care România trebuie să-l joace, de ţară membră a Uniunii Europene, ţară NATO şi de ţară stabilă în regiune, ţară care susţine în mod real şi concret eforturile Moldovei, ale Ucrainei, de dezvoltare democratică şi de integrare europeană", a afirmat premierul.

Premierul Victor Ponta va fi însoţit în Ucraina de ministrul de externe, Titus Corlăţean.

Un alt subiect care ar putea fi abordat la Kiev este acordul privind micul trafic de frontieră între România şi Ucraina.

Titus Corlăţean spunea recent că acordul este extrem de important pentru cetăţenii ucraineni, inclusiv etnicii români care trăiesc de-a lungul frontierei cu România.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
2 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza