Premierul Ponta, prezent la deschiderea anului unversitar la Târgu Jiu

Premierul Victor Ponta, ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu şi cel al Apărării, Mircea Duşa, vor lua parte la festivităţile de deschidere a unor universităţi în Gorj şi Sibiu.

Adăugat: 1 Octombrie 2015
Ultima actualizare:1 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Noul an universitar începe oficial astăzi - facultăţile, cele mai multe dintre ele, au programate festivităţi de deschidere.

La ceremonia de la Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu, judeţul Gorj, şi-a anunţat astăzi participarea premierul Victor Ponta. Ministrul Educaţiei Sorin Câmpeanu şi cel al Apărării Mircea Duşa vor lua parte la festivităţile organizate la Sibiu, în Piaţa mare, de Universitatea Lucian Blaga şi de Acamedia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu.

Ca în fiecare an, locul în cămin este principala problemă a studenţilor, mai ales a celor din primul an.

Potrivit redactorului RRA,  Felicia Mocanu, aproape 600 de înscrişi la facultăţile Universităţii Bucureşti nu pot fi cazaţi în campusuri, deoarece prioritate au cursanţii din anii superiori de la buget. Cosmin Cârciumaru, reprezentantul studenţilor în Consiliul de Administraţie al Universităţii Bucureşti, a dat însă, asigurări că au fost soluţionate toate cazurile sociale.

"Până în momentul de faţă, din cele 18 cămine ale Universităţii Bucureşti s-au cazat în jur de 75% din studenţii care au primit loc. Începe o a doua etapă de redistribuire către facultăţile care mai au nevoie. Există şi o a treia etapă, care începe pe 10 octombrie, pentru studenţii care nu au primti loc de la facultăţi. Tarifele variază de la zero la 230 de lei, în funcţie de statutul studentului. Dacă studentul este la buget şi are părinţi cadre didactice, atunci acesta nu plăteşte tariful de cazare, iar studenţii de la taxă plătesc tarif întreg, adică 230 de lei", a spus Cosmin Cârciumaru.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
1 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza