Premierul Ponta face lobby în SUA pentru investiţii în România

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit la Washington cu reprezentanţi ai doi giganţi ai industriei electronice americane, companiile Hewlett Packard şi Motorola şi transmite oamenilor de afaceri să investească în România.

Adăugat: 21 Octombrie 2013
Ultima actualizare:22 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vizita premierului are o componentă economică dominantă.

Mesajul pe care premierul Victor Ponta îl prezintă comunităţii de afaceri de aici este cel de încurajare a investiţiilor în ţara noastră şi de prezentare a oportunităţilor comerciale şi economice.

Reuniunile au loc la sediul Business Roundtable, organizaţie care adună cele mai importante companii americane şi a căror cifră de afaceri depăşeşte 7,3 trilioane de dolari.

La această primă întâlnire premierul Victor Ponta va discuta cu conducerile executive ale celor mai importante 15 companii, printre Hewlett Packard, Chevron, ExxonMobil, Honeywell,MedLife, /.../.

După aceste discuţii la nivel de preşedinţi şi directori executivi, şeful executivului de la Bucureşti şi conducerea Consiliului de Afaceri Româno-American vor face o prezentare în faţa a peste 60 de companii americane.

Autorităţile române susţin că printr-un dialog deschis vor atrage mai multe investiţii, iar zonele vizate sunt energia, agricultura, domeniul IT şi industria de utilaje.

Se va discuta şi despre posibilitatea unei misiuni în România a Consiliului de Afaceri Româno-Americane în a doua jumătate a lunii noiembrie.

După aceste dezbateri, premierul Victor Ponta are programată o vizită la sediul IBM, urmând ca mai apoi să poarte discuţii cu secretarul de stat pentru energie, informează corespondentul RRA în SUA, Angela Bârgoan.Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Octombrie 2013
Ultima actualizare:
22 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza