Premierul Orban nu exclude posibilitatea prelungirii stării de alertă

Premierul Ludovic Orban a anunţat că nu exclude prelungirea stării de alertă şi a făcut un nou apel la respectarea regulilor de igienă.

Adăugat: 21 Iunie 2020
Ultima actualizare:21 Iunie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Autorităţile au anunţat ieri 330 de noi cazuri de coronavirus, fiind a patra zi consecutiv când se înregistrează peste 300 de infectări.

Bilanţul a ajuns astfel la 23.730. Ieri au fost raportate şi 16 decese, numărul celor care au murit fiind de 1.500. La terapie intensivă sunt internaţi 190 de pacienţi.

Dacă numărul îmbolnăvirilor va creşte în acest ritm, autorităţile intenţionează să ia noi măsuri.

Premierul Ludovic Orban a anunţat ieri, la Vatra Dornei, că nu exclude prelungirea stării de alertă şi a făcut un nou apel la respectarea regulilor de igienă.

El a spus oamenilor de afaceri din industria ospitalităţii, care au cerut relaxarea restricţiilor, în special redeschiderea restaurantelor, că repornirea acestei ramuri a economiei se va face doar dacă evoluţia pandemiei o va permite.

Ludovic Orban: Dacă se poate, da; dacă nivelul de răspândire a virusului nu va depăşi anumite limite, se va putea, dacă nu, nu. Aţi văzut, măsurile le-am luat din 15 în 15 zile, în mod gradual, am aşteptat să vedem efectul ca să nu apară o creştere semnificativă a numărului de îmbolnăviri. Dacă se va întâmpla acest lucru, o să mai stopăm relaxările care erau prevăzute în plan; dacă nu, le vom lua.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
21 Iunie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza