Premierul Orban depune în Parlament aceeași listă de miniștri

Premierul desemnat Ludovic Orban a anunţat că lista miniştrilor rămâne neschimbată, în timp ce programul de guvernare a fost ajustat.

Adăugat: 10 Februarie 2020
Ultima actualizare:10 Februarie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul desemnat Ludovic Orban a anunţat, astăzi, că va depune în Parlament, pentru votul de învestitură, aceeaşi listă de miniştri din cabinetul anterior.

El a spus că programul de guvernare a suferit mici modificări, fiind adăugate o serie de obiective.

Transmite de la Parlament, redactorul RRA, Alina Bordeiașu:

Cu puţin timp în urmă premierul desemnat Ludovic Orban a anunţat că lista miniştrilor rămâne neschimbată, în timp ce programul de guvernare a fost ajustat.

S-a dat un vot în unanimitate de către conducerea PNL, urmând ca în scurt timp documentele să fie depuse la birourile permanente ale parlamentului.

Ludovic Orban: Sunt mulţumit de activitatea fiecărui ministru, sunt oameni competenţi şi, ca atare, echipa guvernamentală este propusă în aceeaşi componenţă. În ceea ce priveşte programul de guvernare, am scos din programul de guvernare acele obiective care au fost atinse şi am mai adăugat câteva obiective, atât în zona fondurilor europene, cât şi în zona lucrărilor publice, dezvoltării regionale şi administraţiei, în zona de afaceri interne, obiective care sunt ca un supliment faţă de obiectivele care existau în programul de guvernare anterior.

Ludovic Orban a mai spus că PNL va pregăti o strategie şi pentru cazul în care PSD intenţionează să boicoteze şedinţele de birou permanent şi şedinţele de plen.

Prim-ministrul desemnat a amintit că obiectivul rămâne declanşarea alegerilor anticipate şi, în acest sens, va continua discuţiile cu partidele, cu excepţia PSD, pentru atingerea acestei ţinte.

De altfel, Ludovic Orban a criticat intenţia PSD de a sesiza Curtea Constituţională cu privire la desemnarea sa în funcţia de premier, apreciind că social-democraţii se tem, de altfel, de anticipate.

Peste aproximativ o jumătate de oră va începe şi la PSD o şedinţă, şedinţă Comitetului Executiv, în cadrul căreia va fi stabilită strategia politică pentru perioada imediat următoare, inclusiv depunerea unei sesizări la CCR cu privire la un posibil conflict juridic constituţional.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Februarie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza