Premierul Ludovic Orban, în vizită la Cantacuzino

Premierul este însoțit în vizita de la Institutul Cantacuzino de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă și de cel al Sănătății, Nelu Tătaru.

Adăugat: 23 Aprilie 2020
Ultima actualizare:23 Aprilie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Ludovic Orban vizitează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", unde se produceau vaccinuri.

Premierul este însoţit de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă şi acum face declaraţii:

Ludovic Orban: ...Pentru a vedea, alături de dl ministru al apărării şi de dl ministru al sănătăţii, situaţia de la Institut. Ne-am pus la curent cu situaţia şi cu proiectele Institutului "Cantacuzino". Vă voi spune pe scurt, în privinţa laboraturului pe care se fac testări pentru COVID, laboratorul are o capacitate de 500 de teste pe zi, care poate fi crescută în funcţie de necesităţi. Am vizitat laboratorul de biosecuritate, care este funcţional deja. Sigur, mai sunt nişte aparate, nişte echipamente care sunt în curs de montare şi el poate deveni pe deplin operaţional. Există mai multe proiecte la "Cantacuzino", reluarea producţiei vaccinului antigripal. Practic, mai există un singur echipament lipsă, recoltatorul de lichid alantoid, care se extrage din ouăle embrionare. O dată cu achiziţionarea acestui echipament, se poate trece la pregătirea liniei de fabricaţie, pentru a putea produce din nou vaccin antigripal. De asemenea, este în curs de pregătire un nou produs, care va fi lansat pe piaţă. Este vorba de un imunomodulator care reglează nivelul de anticorpi din organism. De asemenea, este un proiect mare, care urmează să fie finanţat din fonduri europene, prin care se va urmări ca obiectiv capacitatea de producere a vaccinului tetravalent.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Aprilie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza