Premierul Ludovic Orban, chemat în Parlament la "Ora Guvernului"

Comisia de anchetă înfiinţată de legislativ pe această temă va stabili lista persoanelor chemate la audieri iar, potrivit social-democraţilor, printre primii invitaţi va fi premierul Ludovic Orban.

Adăugat: 5 Iulie 2020
Ultima actualizare:5 Iulie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Achiziţiile făcute de guvern în perioada stării de urgenţă intră, de săptămâna viitoare, în atenţia Parlamentului, aflat în sesiune extraordinară.

Comisia de anchetă înfiinţată de legislativ pe această temă va stabili lista persoanelor chemate la audieri iar, potrivit social-democraţilor, printre primii invitaţi va fi premierul Ludovic Orban.

Prim-ministrul este aşteptat să facă precizări şi cu privire la relaţiile pe care le-a avut cu şeful suspendat al Companiei UNIFARM, Adrian Ionel, anchetat de DNA pentru luare de mită în perioada stării de urgenţă.

Deputaţii PSD l-au chemat mâine pe prim-ministrul Ludovic Orban la "Ora Guvernului" pentru a da explicaţii cu privire la acuzaţiile de corupţie de la UNIFARM.

Social-democraţii spun că reprezentanţi ai companiei sunt persoane apropiate premierului, iar un eventual refuz al acestuia de a se prezenta la Parlament ar fi o dovadă de complicitate.

Deputaţii partidului vor să afle şi dacă prelungirea stării de alertă a fost cerută de guvern pentru a justifica obligativitatea purtării măştilor şi implicit vânzarea în număr mare a acestora şi la preţuri considerate exagerate.

Premierul va fi invitat şi la audierile din cadrul Comisiei parlamentare de anchetă cu privire la achiziţiile şi gestionarea stării de urgenţă.

Prima şedinţă a Comisiei este programată marţi, iar PSD a anunţat că lucrările nu se vor limita doar la declaraţiile unor reprezentanţi ai instituţiilor publice, ci pentru prima dată vor fi luate mărturii direct de la medici, asistente şi cetăţeni care au venit în ţară în perioada pandemiei.

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu a avut informaţii, potrivit cărora la UNIFARM s-ar fi derulat procedurii în afara legii. Prim-ministrul a spus că încercarea unor politicieni de a face a legăturii între guvern şi această companie pe teme de corupţie reprezintă o manipulare.

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate săptămâna viitoare şi moţiunea simplă depusă de PSD la adresa ministrului Dezvoltării, Ion Ştefan.

Documentul a fost depus încă de acum o lună, dar discuţiile au fost amânate din cauza unor probleme de sănătate ale ministrului.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Iulie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza