Premierul Ludovic Orban anunță intenţia organizării de alegeri anticipate

Prim-ministrul liberal, Ludovic Orban, nu a dezvăluit strategia referitoare la declanşarea procedurii alegerilor anticipate, dar a arătat de ce ar trebui organizate.

Adăugat: 10 Ianuarie 2020
Ultima actualizare:10 Ianuarie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Ludovic Orban a anunţat astăzi intenţia organizării de alegeri anticipate. PSD nu susţine demersul, deoarece nu găseşte motive pentru acest lucru.

Pentru România ar fi mai bine dacă scrutinul legislativ din noiembrie ar fi devansat, au decis azi premierul şi preşedintele.

Prim-ministrul liberal, Ludovic Orban, nu a dezvăluit strategia referitoare la declanşarea procedurii alegerilor anticipate, dar a arătat de ce ar trebui organizate.

Ludovic Orban: Este absolut necesar ca puterea să revină la popor şi cetăţenii să îşi aleagă reprezentanţii astfel încât să existe un parlament, o oglindă fidelă a opţiunilor actuale ale cetăţenilor români.

Premierul a mai spus că ar fi util şi bine ca alegerile anticipate să fie organizate simultan cu cele locale.

PSD nu susţine organizarea alegerilor anticipate.

Liderul social democrat, Marcel Ciolacu, a criticat acest demers pe motiv că ar arunca România într-o criză politică. El nu vede nici de ce acestea ar fi necesare

Marcel Ciolacu: În România avem un guvern minoritar. Nu este prima oară. Avem un preşedinte nou ales. Avem un parlament funcţional. Nu văd unde este criza, cine îşi asumă declanşarea unei crize politice în România în acest context internaţional.

În schimb, Alianţa USR - PLUS, care şi-a dorit dintotdeauna aceste anticipate, a subliniat din nou că reprezintă cea mai bună soluţie pentru România.

Numai aşa poate fi creată o majoritate reformistă în parlament, consideră preşedintele USR, Dan Barna, iar preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, vine cu o poziţie similară, arătând că alegerile anticipate sunt singura alternativă pentru impasul politic în care spune că ne aflăm.

Rămâne de văzut care va fi modalitatea declanşării acestui demers, considerat dificil şi destul de îndelungat.

Deocamdată se ştie doar că PNL a desemnat o echipă de lucru pentru discuţii cu partidele pe această temă.Autor:
Cristina Grecu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Ianuarie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza