Premierul Florin Cîţu: Încă 12 paturi au fost operaţionalizate la terapie intensivă

12 noi paturi ATI au fost operaţionalizate de joi şi până astăzi în România, iar în total în acest moment sunt libere 20 de astfel de locuri.

Adăugat: 18 Aprilie 2021
Ultima actualizare:18 Aprilie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Florin Cîțu, premierul României. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Situaţia rămâne tensionată în ceea ce priveşte numărul de locuri de la terapie intensivă pentru cei cu forme grave de COVID.

12 noi paturi ATI au fost operaţionalizate de joi şi până astăzi în România, iar în total în acest moment sunt libere 20 de astfel de locuri.

Mai este nevoie însă de alte câteva zeci de paturi ATI pentru a se ajunge la ţinta de 1.600, pe care şi-au propus să o atingă autorităţile de la Bucureşti.

Precizările au fost făcute cu puţin timp în urmă de premierul Florin Cîţu, care a verificat şi astăzi situaţia din toată ţara din poziţia de ministru interimar al sănătăţii. Şeful executivului a dat şi noi cifre privind vaccinarea.

Florin Cîţu: Bucureştiul a ajuns la o rată de vaccinare de 20%, Ilfovul aproape 18%, deci lucrurile merg bine şi avem şansa să ajungem la 50% la sfârşitul lunii mai, aşa cum spuneam. Trebuie să ne vaccinăm. Eu credeam că la Bucureşti o să fie primul centru de vaccinare drive-through. Înţeleg că este o competiţie şi în ţară mai sunt câteva oraşe, municipii, care se pregătesc pentru acest lucru, asta înseamnă că lumea înţelege importanţa vaccinării./apuscasu/schelaru

Premierul Florin Cîţu despre posibilele inadvertenţe semnalate de Vlad Voiculescu privind numărul decedaţilor din cauza COVID-19

În ceea ce priveşte posibilele inadvertenţe semnalate de Vlad Voiculescu dintre numărul real al decedaţilor din cauza COVID şi cel din raportările oficiale, premierul a spus că a verificat şi nu a găsit nicio informare în acest sens la nivelul Guvernului sau al Ministerului Sănătăţii.

Nici de la vicepremierul Dan Barna nu ar fi fost înregistrat un astfel de material, aşa cum a afirmat vineri pe Facebook liderul USR, dar, a declarat Florin Cîţu, probabil că documentul este pe drum.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Aprilie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza