Premierul desemnat începe negocieri pentru formarea unei majorități parlamentare

Premierul desemnat începe negocieri cu formaţiunile politice pentru formarea unei majorităţi parlamentare în vederea validării noului cabinet.

Adăugat: 2 Martie 2020
Ultima actualizare:2 Martie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul desemnat, Florin Cîţu, va începe de astăzi negocierile cu formaţiunile politice pentru formarea unei majorităţi parlamentare în vederea validării noului cabinet şi a programului de guvernare revizuit.

El urmează să prezinte în comisiile de specialitate programul de guvernare deja depus la parlament.

Conducerea parlamentului are un termen de 15 zile de la primirea programului şi a listei guvernului pentru stabilirea unui calendar privind audierea miniştrilor propuşi şi a datei la care Guvernul Cîţu va cere votul de încredere.

Într-o emisiune televizată, premierul interimar, Ludovic Orban, preşedinte al PNL, a declarat aseară că liberalii vor solicita în birourile permanente ale parlamentului un calendar cât mai rapid pentru audierea miniştrilor propuşi în Guvernul Florin Cîţu, apreciind că votul în plen ar putea fi stabilit peste o săptămână.

Florin Cîţu le-a cerut social-democraţilor să nu întârzie calendarul de învestire a guvernului.

PSD a anunţat că va decide în zilele următoare strategia pe care o vor adopta la şedinţa pentru votul de învestitură. USR şi UDMR consideră că negocierile de săptămâna aceasta sunt formale.

Pro România şi ALDE susţin că liberalii nu sunt preocupaţi de ieşirea din criza politică şi de asigurarea unei guvernări stabile, iar PMP avertizează că şansele ca în următoarele zile să avem un guvern învestit sunt mici în condiţiile prezentării unui cabinet minoritar format doar în jurul PNL.



Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Martie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza