Premierul desemnat, Florin Cîțu, și-a depus mandatul

Într-un mesaj postat pe Facebook, Florin Cîţu arăta că gestul său trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România.

Adăugat: 12 Martie 2020
Ultima actualizare:12 Martie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Florin Cîțu. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Florin Câțu și-a depuis mandatul de prim-ministru desemnat, a anunțat Administrația Prezidențială.

Președintele a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație în cursul serii, mai precizează Administrația Prezidențială.

Liderii partidelor parlamentare au făcut declaraţii după ce premierul desemnat Florin Cîţu şi-a depus mandatul, cu puţin timp înaintea începerii şedinţei în care trebuia supusă la vot învestirea sa.

Parlamentarii de pe toată scena politică, cu excepţia PNL, au fost surprinşi de anunţul făcut de Florin Cîţu cu puţin timp înainte de începerea şedinţei de plen.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Florin Cîţu arăta că gestul său trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România.

El explicat faptul că trebuie să fie alături de partid şi de preşedintele lui în momentele dificile.

"Cred cu tărie că pentru a avea succes în alegerile care vin preşedintele partidului trebuie să fie şi prim-ministru", mai spune acesta, care arată că desemnarea lui s-a făcut în contextul în care alegerile anticipate erau o soluţie agreată de partide, dar această variantă, spune el , nu mai există astăzi.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susţine că retragerea lui Florin Cîţu reprezintă cel mai bun lucru care i se putea întâmpla României.

El spune că aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să îi cheme la consultări şi i-a rugat pe parlamentari să nu plece din Bucureşti, pentru că în weekend ar putea avea loc audierile noilor miniştri.

Liderul Pro România , Victor Ponta,  şi cel al USR , Dan Barna, s-au declarat uimiţi de decizia lui Florin Cîţu, având în vedere contextul actual, legat de coronavirus.

PMP face un apel la responsabilitate şi celeritate pentru instalarea unui guvern cu puteri depline, în timp ce ALDE consideră că ceea ce s-a întâmplat este o ruşine pentru România ca ţară.
 Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Martie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza