Premierul Dăncilă prezintă Parlamentului prioritățile României la conducerea Consiliului UE

Viorica Dăncilă este invitată în faţa Parlamentului pentru a prezenta priorităţile Guvernului în mandatul românesc la conducerea Consiliului Uniunii.

Adăugat: 12 Decembrie 2018
Ultima actualizare:12 Decembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Viorica Dăncilă, premierul României
trimite pe mail

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc astăzi, după amiază, în şedinţă comună, pentru a adopta declaraţia privind dimensiunea parlamentară a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene pe care România o va exercita timp de şase luni, începând cu întâi ianuarie.

Tot astăzi, premierul Viorica Dăncilă este invitat în faţa Parlamentului pentru a prezenta priorităţile guvernului în mandatul românesc la conducerea Consiliului Uniunii.

Timp de şase luni, România se va afla în centrul procesului decizional european, mandatul său la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene fiind marcat, pe lângă deţinerea pentru prima dată a acestei importante atribuţii, şi de organizarea alegerile pentru Parlamentul European.

Mai mult, acest mandat se va derula într-un context european şi internaţional complex, în care Brexitul şi cadrul financiar multianula sunt doar două dintre provocările existente.

Premierul Viorica Dăncilă spunea recent că mulţi dintre miniştri deja au avut întâlniri cu comisarii europeni, cu preşedinţii din Parlamentul European, dar şi cu raportorii, România fiind pregătită să facă faţă acestei responsabilităţi, fapt remarcat şi de preşedintele Comisiei Europene.

Viorica Dăncilă: Recunoaşterea acestui fapt nu a putut decât să ne bucure. Partenerii europeni au remarcat după aceste discuţii că fiecare ministru în parte stăpâneşte dosarele pe care le are pe masa de lucru, că este o implicare totală din partea fiecărui minister, iar discuţiile pe care le-am avut pe provocările existente la nivel european au arătat că stăpânim aceste probleme, că avem o abordare ambiţioasă, o abordare realistă şi că în acelaşi timp ne dorim ca preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene să se bucure de succes.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Decembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza