Premierul Dăncilă exclude posibilitatea desfiinţării Pilonului II de pensii

Premierul Viorica Dăncilă a declarat astăzi, la Bacău, că exclude posibilitatea desfinţării Pilonului II de pensii, aşa cum susţin politicieni din opoziţie.

Adăugat: 21 Mai 2018
Ultima actualizare:21 Mai 2018

Politica Romaneasca
Foto: Viorica Dăncilă, premierul României
trimite pe mail

Şefa Guvernului a precizat că a fost vorba doar de o propunere a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, pe care Guvernul nu o agreează, şi că urmează să se facă o analiză în această privinţă.

"Vom vedea dacă este bine ca să avem o opţiune pentru Pilonul I sau Pilonul II de pensie din partea cetăţenilor, acest lucru îl vom prezenta populaţiei. Va fi o analiză care se va face la Ministerul Muncii, nu am date până acum, deci nu vă pot furniza. Ceea ce vă pot spune este că nu se desfiinţează Pilonul II de pensiia",  spus Viorica Dăncilă.

Dragnea: Nu s-a discutat în guvern despre desfiinţarea Pilonului II

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu s-a discutat în guvern sau în partid despre o naţionalizare sau desfiinţarea Pilonului II de pensii.

Liviu Dragnea a precizat că PSD doreşte doar ca cetăţeanul român să aibă posibilitatea să opteze unde să contribuie, doar la Pilonul I şi la Pilonul II de pensii.

Pe site-ul Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul a fost publicat programul legislativ 2018, care anunţa existenţa unui proiect de lege potrivit căruia contribuţiile la Pilonul II ar fi urmat să fie suspendate din iulie până în decembrie.

Preşedintele Comisiei Naţionale de Prognoză, Ion Ghizdeanu,a precizat, astăzi, că paragraful respectiv este doar o analiză internă, neexistând un proiect în acest sens.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
21 Mai 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza